شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند
برگزاری وبینار آموزشی اهمیت مصرف نمک تصفیه شده یُد دار و زیان های نمک دریا در شبکه فراشبند
وبینار آموزشی اهمیت مصرف نمک تصفیه شده یددار و مضرات نمک دریا با هدف افزایش آگاهی مراقبان سلامت، کاردان ها و کارشناسان آزمایشگاه و ماماهای شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند از سوی واحد بهبود تغذیه شبکه برگزار شد.
وبینار آموزشی اهمیت مصرف نمک تصفیه شده ید دار و مضرات نمک دریا با هدف افزایش آگاهی مراقبان سلامت، کاردان ها و کارشناسان آزمایشگاه و ماماهای شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند از سوی واحد بهبود تغذیه شبکه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس تغذیه شبکه در این وبینار آموزشی به ارائه نکاتی در خصوص اهمیت نمک تصفیه شده یددار و مضرات نمک دریا، روش تهیه نمک تصفیه شده یددار و نمک دریا یُد و اهمیت آن، میزان نیاز بدن به یُد، عواقب کمبود یُد، منابع غذایی یُد، راه های پیشگیری از کمبود یُد، نکات مهم در خرید نمک و نگهداری نمک ید دار پرداخت.

«زهرا ضیایی»، یُد را یک ماده مغذی ضروری دانست و با اشاره به نقش یُد در بدن، گفت: مهمترین نقش ید در بدن شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز است.
او افزود: هر فرد سالم روزانه به 150 میکروگرم ( به اندازه سر سوزن ) ید نیاز دارد. اگر ید به اندازه مورد نیاز به صورت روزانه به بدن نرسد، فرد دچار کمبود ید می شود که در سنین مختلف پیامد های جبران ناپذیری دارد.
این کارشناس تغذیه بهترین منابع غذایی حاوی ید را غذاهای دریایی دانست و اضافه کرد: ماهی آب شور، شیر و فرآورده های آن، تخم مرغ، غلات، حبوبات و میوه ها به شرط آنکه در خاک حاوی ید پرورش یافته باشند جزء مواد غذایی حاوی ید هستند.
عوارض مصرف نمک بیش از حد و دقت در زمان خرید نمک و انتخاب نمک های دارای مجوزهای بهداشتی،نحوه کاهش میزان آرسنیک برنج و تاثیر روش پخت بر میزان آرسنیک برنج، بهبود امنیت غذایی و تغذیه با مصرف تولید و ترویج مرغ سایز (مرغ در وزن یک کیلو و 600 گرم تا دو کیلو گرم) از دیگر مواردی بود که در این وبینار آموزشی به آن اشاره شد.
پایان خبر
نظر دهید